Naar de Waarneming

Tekenen wat u echt ziet. Wat u nog niet eerder had opgemerkt. Tijdens het tekenen krijgt u meer oog voor wat er werkelijk is. Waarnemend tekenen helpt een verbinding te maken tussen hoofd en hart. Dat brengt rust, meer concentratie en focus. Kijken en leren kijken staan centraal tijdens deze cursus. Vanuit de waarneming tot eigen beelden komen. Van nauwkeurig realistisch tot de snelle essentie vastleggen.

Tijdens de lessen in het najaar en in de winter tekent u in het atelier kleine voorwerpen en spannende stillevens en kunt u experimenteren met verschillende technieken. Tijdens lessen in de lente en zomer wordt er ook buiten op locatie gewerkt.

Doordat er max. 5 cursisten zijn, kunt u veel persoonlijke begeleiding krijgen bij het opzetten en uitwerken van uw tekening. Er wordt o.a. gewerkt met schetsen, nauwkeurig tekenen, diverse materialen, zwart-wit en kleur, groot en klein formaat, met lijnen en vlakken werken. In een gezamenlijke nabespreking van de tekeningen aan het eind van de les, komen de verschillende aspecten van het tekenen uitgebreid aan bod.

Deze cursus is geschikt voor beginners en half gevorderden. Ieder seizoen worden de lessen aangepast aan de groep. Zo kunt u meerdere keren deelnemen aan de cursus en uzelf blijven ontwikkelen.

Schelpen, Adriaen Coorte, olieverf op doek, 1697, Bron: https://encyclopedievanzeeland.nl/Schilderkunst

Schelpen, Adriaen Coorte, olieverf op doek, 1697, Bron: https://encyclopedievanzeeland.nl/Schilderkunst

Duur cursus 8 x 2 uur (incl. pauze met koffie en thee)
Kosten 180 (incl. materiaal)
Min. deeln. 3
Max. deeln. 5
Aanmelding info@veroniqueschrama.nl